Etäopetus jatkuu, muttei ansiostamme samanlaisena / Distance learning continues, but in a different way

In English below

Koronapandemia muutti opetuksen viime maaliskuussa etäopetukseksi, ja nyt moni on huolissaan siitä, mitä koulutuksen laadulle tapahtuu kun etäopetus pitkittyy. Mukaan lukien minä. Erityistä huolta aiheuttavat esimerkiksi lääkäriksi tai luokanopettajaksi opiskelevat, joille läsnä tapahtuva opetus on ratkaisevan tärkeää ammattitaidon kehittymisen kannalta. Minusta huolissaan pitäisi kuitenkin olla kaikista opiskelijoista, sillä etäopetuksessa harvoin toteutuu sellainen vuorovaikutteisuus, joka vie oppimisen toiselle tasolle ja luo ammatti-identiteettiä. On tunnistettavissa kursseja, joilla etäopetus toimii hyvin, mutta mielestäni etäopetuksesta tulisi siirtyä hybridimalliin monissa toteutuksissa mahdollisimman pian. Tutkinnoista ei missään nimessä saa tulla kirjekursseja.

Turun yliopistolla linjattiin kevään opetusjärjestelyistä viime viikolla. Meidän vaikuttamisemme ansiosta linjauksesta päätettiin yhteisöä kuullen, eikä ainoastaan koronajohdon kesken. Meidän vaikuttamisemme ansiosta linjauksessa myös tunnistettiin Satakunnan kampusten erilainen tartuntatilanne, vaadittiin lähiopetusmahdollisuutta kaikille opiskelijoille kevään aikana ja kannustettiin hybridimallitoteutuksiin. Vaikuttamisemme mielestäni onnistui, vaikka linjauksen otsikko edelleen lannistavasti lupaa etäopetuksen jatkuvan keväällä. Tämä oli riittävän hyvä lopputulos tässä vaiheessa, ja arvostan sitä, että johto huomioi näkökulmamme linjauksessa. Seuraava askel on tukea tiedekunta- ja ainejärjestöjä alemmalla tasolla tehtäviin ratkaisuihin vaikuttamisessa. Erityisen tärkeää on pitää huolta siitä, että tartuntatilanteen parantuessa rajoituksia puretaan

Complete distance learning is problematic in all degrees, but the problems are highlighted with for example medicine and teacher students. In distance learning the kind of interaction that takes learning to the next level and creates professional identity is missing. In some courses distance learning works, but whole degrees can’t consist of mere distance learning. In Turku University teaching arrangements for next spring were outlined last week. Thanks to our advocacy work, the community had a chance to influence the decision, the different situations of campuses were taken into account, every student will have a chance to have classroom teaching and hybrid teaching was encouraged. I feel we succeeded in our advocacy work, and this was the best possible outcome at this point. I appreciate the fact that the management took into account our perspective. The next step is helping faculty and subject organisations in influencing the decisions made in lower levels. It’s vital to take care that the restictions are loosened when the corona situation eases off. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *